Ugrás a tartalomhoz

Bujdosó Eszter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bujdosó Eszter
Életrajzi adatok
Született1977. június 1. (47 éves)
Budapest
Iskolái
Pályafutás
Műfajokdzsessz
Tevékenységénekes
SablonWikidataSegítség

Bujdosó Eszter Ágnes (Budapest, 1977. június 1.) magyar jazzénekes.

Életpályája

[szerkesztés]

Szülei festőművészek.

Már gyermekkorát körülvette a zene. A budakeszi Általános Iskola kiemelt zenei tagozatára íratták be, ahol hegedülni (4 évig) és zongorázni (8 évig) tanult. Emellett folyamatosan járt az Aranytíz Ifjúsági Centrum színész -, énekes -, és táncos szakára. Tizenhat éves korától magánórák sora következett: hangképzés, klasszikus- és jazzének. Flór Mária és Garay Attila tanítványa volt.

1994-ben alapította első zenekarát, a Daily Blues News-t, és önálló koncerteket kezdett szervezni. 1995-ben érettségizett a Táncsics Mihály Gimnázium ének-zene szakán. 20 éves korában felvették a Nemzeti Színház színitanodájába, ahol Végh Péter osztályába járt. 2008-ban szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán, ének, zene, és karvezetés szakos tanárként.

2004 óta a THÉBA Művészeti Akadémia jazz-hangképző tanára, 2009-től ügyvezető igazgatója volt. Tanít a ceglédi Illés Lajos Alapítványi Zeneiskolában is, hangképző tanárként. 2003-ban megalapította a Makoonga latin-jazz fúziót, ami a mai napig aktívan és sikeresen működik. 2009-ben megjelent szólóalbuma, Bujdosó Eszter – Start It Again címmel, ami egy jazz-funk lemez.

Diszkográfia

[szerkesztés]
  • Start It Again (2009)

Külső hivatkozások

[szerkesztés]
  • Zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap